Chokladbiskvier

Gjorde biskvier idag och, ja dem blev såhär.


Chokladbiskvier              Ca 30 st
Ugnstemp: 175 oC, varmluft 175oC

1 ½ dl (100 g) sötmandel
1 ½ dl socker
1-2 äggvitor

eller

150 g mandelmassa
½ äggvita

Fyllning:
2 dl Mársankräm
150 g smör eller margarin
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao

Garnering:
200 g blockchoklad
25 g kokosfett eller 1 msk olja

Smörj en plåt eller klä den med bakplåtspapper.
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret.
Vispa vitorna lätt. Vänd ner dem i mandelblandningen.
Eller rör riven mandelmassa smidig med äggvita.
Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor.
Grädda dem mitt i ugnen ca 8 min.
Ta ut och lossa kakorna medan de är
varma. Låt dem kallna.
Rör matfettet mjukt och smidigt.Tillsätt
lite i taget av mársankrämen. Blanda i
vanilj- och florsocker samt siktat kakaopulver.
Rör tills smörkrämen blivit smidig.
Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på
indersidan av mandelkakorna. Ställ dem
kallt.
Smällt blockchokladen med fettet.Låt detta kallna något. Doppa den
toppiga sidan av kakorna i chokladen eller
pensla på den. Låt stå kallt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0