Chokladbiskvier

Gjorde biskvier idag och, ja dem blev såhär.


Chokladbiskvier              Ca 30 st
Ugnstemp: 175 oC, varmluft 175oC

1 ½ dl (100 g) sötmandel
1 ½ dl socker
1-2 äggvitor

eller

150 g mandelmassa
½ äggvita

Fyllning:
2 dl Mársankräm
150 g smör eller margarin
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao

Garnering:
200 g blockchoklad
25 g kokosfett eller 1 msk olja

Smörj en plåt eller klä den med bakplåtspapper.
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret.
Vispa vitorna lätt. Vänd ner dem i mandelblandningen.
Eller rör riven mandelmassa smidig med äggvita.
Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor.
Grädda dem mitt i ugnen ca 8 min.
Ta ut och lossa kakorna medan de är
varma. Låt dem kallna.
Rör matfettet mjukt och smidigt.Tillsätt
lite i taget av mársankrämen. Blanda i
vanilj- och florsocker samt siktat kakaopulver.
Rör tills smörkrämen blivit smidig.
Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på
indersidan av mandelkakorna. Ställ dem
kallt.
Smällt blockchokladen med fettet.Låt detta kallna något. Doppa den
toppiga sidan av kakorna i chokladen eller
pensla på den. Låt stå kallt.

Frukttårta

Hej alla glada ;)
I går så gjorde jag frukttårta i skolan :D Fan vad roligt det var.
Den blev såhär:


Fyllning i denna var Hallonsylt på första lagret, Vaniljkräm på andra lagret, sen ovanpå var det också vaniljkräm och detta för att frukten kan förstöra grädden så mkt, kiwin t.ex drar åt sig all luft i grädden så den blir torr och äcklig.
Sedan på sidorna tar man rostad mandel och sen tar man dem frukter man gillar ;)

TIPS:
Ska ni göra frukttårta använd inte grädde om ni tar annanas eller kiwi på för dem drar åt sig all luft ur grädden så den blir torr och äcklig. Så till frukttårta, använd ALLTID vaniljkräm utanpå.

Om ni ska göra frukttårta, använd då färgstarka frukter som t.ex kiwi, banan, vindruvor (Röda & gröna), röda äpplen ( gröna passar inte på en frukttårta ), apelsin går också bra men då ska man servera den ganska omgåender eftersom apelsinen torkar om man inte har den gele ovanpå som vi använder.

Ja där har ni tips om hur ni kan göra en frukttårta ;)

LYCKA TILL!


Bakelser

Gjorde nån form av bakelser igår, gjorde först vanliga Chokladmuffins med vaniljfyllning, sen vispade jag grädde som jag spritsade på dem, sen tog jag hackade cocktailbär och lade lite på varje.
Ja, så här vart dem. Väldigt enkel och göra för er som vill det.



Recept på muffinsarna ;)

Ingredienser:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.

Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Klicka ut smeten i bakformarna.

 

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

 

Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda


  • Sen tar man vanlig vispgrädde & färdighackade cocktailbär (finns på willys vid baktillbehör) Till fyllningen tar man vanlig vaniljkräm, och för att fylla muffinsen så tar man, om man har, en äppel urkärnare eller nåt som man kan göra hål med.Sen tar man och gör ett hål i muffinsen och fyller sen det med vaniljkräm, spritsar sen på grädde och garnerar med cocktailbären.

    LYCKA TILL!

RSS 2.0