Chokladbiskvier
Gjorde biskvier idag och, ja dem blev såhär.

Chokladbiskvier Ca 30 st
Ugnstemp: 175 oC, varmluft 175oC
1 ½ dl (100 g) sötmandel
1 ½ dl socker
1-2 äggvitor
eller
150 g mandelmassa
½ äggvita
Fyllning:
2 dl Mársankräm
150 g smör eller margarin
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao
Garnering:
200 g blockchoklad
25 g kokosfett eller 1 msk olja
Smörj en plåt eller klä den med bakplåtspapper.
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret.
Vispa vitorna lätt. Vänd ner dem i mandelblandningen.
Eller rör riven mandelmassa smidig med äggvita.
Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor.
Grädda dem mitt i ugnen ca 8 min.
Ta ut och lossa kakorna medan de är
varma. Låt dem kallna.
Rör matfettet mjukt och smidigt.Tillsätt
lite i taget av mársankrämen. Blanda i
vanilj- och florsocker samt siktat kakaopulver.
Rör tills smörkrämen blivit smidig.
Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på
indersidan av mandelkakorna. Ställ dem
kallt.
Smällt blockchokladen med fettet.Låt detta kallna något. Doppa den
toppiga sidan av kakorna i chokladen eller
pensla på den. Låt stå kallt.

Chokladbiskvier Ca 30 st
Ugnstemp: 175 oC, varmluft 175oC
1 ½ dl (100 g) sötmandel
1 ½ dl socker
1-2 äggvitor
eller
150 g mandelmassa
½ äggvita
Fyllning:
2 dl Mársankräm
150 g smör eller margarin
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao
Garnering:
200 g blockchoklad
25 g kokosfett eller 1 msk olja
Smörj en plåt eller klä den med bakplåtspapper.
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret.
Vispa vitorna lätt. Vänd ner dem i mandelblandningen.
Eller rör riven mandelmassa smidig med äggvita.
Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor.
Grädda dem mitt i ugnen ca 8 min.
Ta ut och lossa kakorna medan de är
varma. Låt dem kallna.
Rör matfettet mjukt och smidigt.Tillsätt
lite i taget av mársankrämen. Blanda i
vanilj- och florsocker samt siktat kakaopulver.
Rör tills smörkrämen blivit smidig.
Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på
indersidan av mandelkakorna. Ställ dem
kallt.
Smällt blockchokladen med fettet.Låt detta kallna något. Doppa den
toppiga sidan av kakorna i chokladen eller
pensla på den. Låt stå kallt.
Kommentarer
Trackback